Datacentrum

Een datacentrum is een geavanceerde computerruimte die beschikt over alle nodige voorzieningen zoals een  datavloer, branddetectie, glasblusinstallatie, voldoende stroomcapaciteit, UPS-en en dieselgeneratoren, airco’s en actieve beveiliging van het pand.

Wat houdt een serverruimte in?

Deze ruimtes zijn uitermate geschikt voor uw serverapparatuur. Alle apparatuur staat aangesloten op meerdere supersnelle (inter)netwerkverbindingen. Het netwerkverkeer kan oplopen tot meerdere gigabits per seconde. Standaard sluiten wij apparatuur aan op een 1000 megabit (1000 up en 1000 mbit down) verbinding.

Apparatuur wordt geplaatst in een 19″ servercabinet op een gekoelde computervloer. Deze vloeren bevinden zich in streng beveiligde panden. Toegang is enkel mogelijk doormiddel van een aanmelding, toegangspas en sleutelset.

Zoetermeer

De hoofdlocatie bevindt zich in het datacentrum te Zoetermeer. Dit datacentrum beschikt over alle nodige eisen zoals: een cleanroom, verhoogde vloer, branddetectie, gasblusinstallatie, airco’s en actieve beveiliging van het pand om de continuïteit van uw server- of cloudomgeving te waarborgen.

In dit datacentrum huist ons eigen webserver platform alsmede de core van het netwerk. Vanuit Zoetermeer beschikken wij over glasvezel netwerkverbindingen naar andere datacentra, netwerken en internetroutes. Zie de netwerkpagina voor meer informatie over het netwerk en de verschillende verbindingen.

De datavloeren zijn opgebouwd op het “Cold Corridor” principe. Hierdoor zijn wij in staat om tot 7.2 KWatt per rack te koelen en er maar liefst 28 Ampère per rack beschikbaar is aan stroom! Ruimtes hoeven niet langer onbenut te blijven omdat er simpelweg geen stroom meer is!

Het koelvermogen is redundant opgebouwd. Boven op het pand staan twee losse koudwaterinstallaties en zijn gekoppeld aan 4 klimaatkasten op de servervloer.

Het pand is voorzien van een eigen stroomaansluiting en inpandig trafostation. De serverruimte is opgebouwd met een A en B feed per rack, elk met een capaciteit van 16 ampère. Over beide feeds kan gelijktijdig een vermogen van 14 ampère per feed continue belast worden: totaal dus maar liefst 28 ampère! Uiteraard beschikt dit datacentrum ook over voldoende UPS capaciteit en 2 dieselgeneratoren.

In dit datacentrum zijn tijdens kantooruren vrijwel altijd engineers aanwezig. Het is dus mogelijk remote hands in te schakelen om snel te kunnen ingrijpen en/of assisteren bij (hardware)storingen.

Service/backup locaties

Behalve onze hoofdlocatie hebben wij de beschikking over twee backup serverruimten in rijswijk en nootdorp. Op deze locaties worden geen diensten aangeboden, zij dienen als ondersteunende externe locaties van waaruit wij netwerk services aanbieden. Denk hierbij aan opslag van externe backups, nameserverdiensten en uptime monitoring. De racks op deze ondersteunende locaties zijn verbonden via 100mbit glasvezels van respectievelijk surfnet en kpn.

 

Home Datacentrum
credit
© HostingLines